Maak een afspraak

HomeNieuwsGalucoom een sluipende oogziekte, bijna 400.000...

Galucoom een sluipende oogziekte, bijna 400.000 Nederlanders hebben het, helft weet het niet

Galucoom een sluipende oogziekte, bijna 400.000 Nederlanders hebben het, helft weet het niet

Het missen van een stoeprandje of tegen mensen aanlopen omdat je ze niet ziet. Het lijkt misschien onschuldig. Toch zijn dit veelvoorkomende klachten bij glaucoom, een oogaandoening die uiteindelijk tot blindheid kan leiden. Wanneer je glaucoom niet behandelt, zul je steeds meer zicht verliezen en kun je uiteindelijk kokerzien ontwikkelen.

Wat is glaucoom

Bij glaucoom raakt de oogzenuw beschadigd. De oorzaak is meestal een te hoge oogboldruk. De oogzenuw transporteert elektrische signalen van het netvlies naar de hersenen. De hersenen zetten deze signalen om in beelden. Bij een beschadigde oogzenuw ontstaan blinde vlekken in het beeld. Zonder behandeling worden de blinde vlekken heel langzaam steeds groter. Het gevolg: blijvend verlies van uw gezichtsveld. Soms kan glaucoom leiden tot blindheid.

Glaucoom verraderlijk

Je kunt jarenlang rondlopen met glaucoom zonder dat je er iets van merkt. Dat is het verraderlijke van deze oogziekte. Veel zeldzamer is acuut glaucoom, waarbij de oogdruk binnen enkele minuten of uren heel hoog wordt. Doordat het midden van het gezichtsveld nog lang blijft zien, lukt lezen vaak nog wel. Dat is een van de redenen waarom glaucoom vaak pas laat ontdekt wordt.

Behandeling glaucoom

Om de oogdruk te verlagen, schrijft de oogarts oogdruppels voor. Dat gebeurt ook als de oogdruk bij je normaal is. Als de druppels geen goede oogdruk geven dan kan een laserbehandeling of operatie nodig zijn om de oogdruk te verlagen. Als je op tijd start met de behandeling zul je verder weinig last houden van glaucoom.

Contact

Bij ons gaat je naar de optometrist als het kan en naar de oogarts als het moet. Onze optometristen hebben ruime klinische ervaring en staan in direct of online contact met de oogarts. Bel 088 - 891 00 40 of mail ons.

bron: ad.nl

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

  • De beste oogspecialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal