Maak een afspraak

HomeSpectrum oogzorg AcademyCursus Cataract Almelo

Cursus Cataract Almelo

, Almelo
Cursus Cataract Almelo

We nodigen je graag uit!

 

Ben jij een opticien, contactlensspecialisten of medewerker optiek? Wil meer weten over Cataract? Dan is deze cursus wat voor jou.

Over Cataract 

Cataract is een oogaandoening waarbij de natuurlijke lens van het oog troebel wordt. Dit is meestal een gevolg van veroudering. Dit leidt tot wazig zicht en moeizame of wisselende refracties. Patiënten krijgen problemen met dagelijkse activiteiten zoals lezen, autorijden en het herkennen van gezichten.

Leerdoelen

Tijdens de cursus gaan we dieper in op het herkennen van cataract. Doormiddel van observatie, refractieveranderingen en symptoombespreking in je eigen winkel/refractieruimte. Daarnaast bekijken we de verschillende soorten intraoculaire lenzen (IOL’s) en waar je als opticien na een staaroperatie rekening mee moet houden.

Wat gaan we doen?

 1. Cataractdetectie en -diagnose onder de loep nemen. We bekijken hoe je de tekenen en symptomen van cataract kunt herkennen tijdens een regulier oogonderzoek (zonder druppels).
 2. De behandelopties voor cataract bespreken.
 3. De verschillende soorten IOL’s ontdekken, zoals mono focale, multifocale en torische lenzen. We bespreken de voor- en nadelen van elk type en hoe de beste optie wordt gekozen op basis van de behoeften van de patiënt.
 4. De meest voorkomende postoperatieve complicaties bekijken en geven we je handvatten om dit te herkennen en hoe hiermee om te gaan.

Voor wie

Opticiens, contactlensspecialisten of medewerker optiek

We sluiten de avond af met een borrel. We vinden het fijn om met jullie in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Waar en wanneer?

 • Spectrum Oogzorg Almelo, Twentheplein 5, Almelo
 • 28 mei 2024
 • 19:30 - 20:30 uur

Aan de deelname aan deze scholing zijn geen kosten verbonden.

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

 • De beste oogspecialisten
 • Optimale patiëntbeleving
 • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
 • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal