Maak een afspraak

HomeNieuwsSuze Valen kiest voor Spectrum Oogzorg

Suze Valen kiest voor Spectrum Oogzorg

Suze Valen kiest voor Spectrum Oogzorg

Na een kleine elf jaar bij Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) stapte Suze Valen afgelopen december over naar Spectrum Oogzorg. We spraken met haar over haar achtergrond, haar visie op oogheelkundige zorg en haar keuze voor de jonge zorgonderneming Spectrum Oogzorg.

Aan de Universiteit in Utrecht studeerde ze Geneeskunde. “Daarna heb ik nog twee jaar als basisarts/ANIOS chirurgie en interne geneeskunde gewerkt. In Maastricht ben ik vervolgens mijn opleiding tot oogarts gaan doen.“

Een deel van haar opleiding tot oogarts vond plaats in het Catharina Ziekenhuis. Na het voltooien van haar opleiding is Suze als oogarts gestart bij het CWZ in Nijmegen. Daar heeft zij zich verder ontwikkeld in de cataract-chirurgie, medische retina (netvliesaandoeningen) en in de traanwegchirurgie. ‘Een belangrijk leerpunt in de afgelopen tien jaar is voor mij dat duurzame (inzetbaarheid in de) zorg ontstaat bij een goede balans tussen efficiënt werken én een leuke, gezonde, inspirerende werkomgeving.’

Specialisme Oogzorg

Suze koos voor het specialisme Oogheelkunde vanwege de unieke combinatie tussen techniek en geneeskunde. De oogheelkunde is een heel praktisch vak, waar we met fantastische apparatuur het oog op verschillende manieren vastleggen en behandelen. ‘Het oog is een fantastisch orgaantje. Het is misschien klein, maar de werking ervan is groots. Alle onderdelen moeten precies goed met elkaar samenwerken voor een goede functie van het oog. Dat maakt het onderzoek naar sommige afwijkingen of klachten soms complex, maar vooral interessant en nooit saai ‘ aldus Suze Valen.

Tijd voor een nieuw perspectief

Na meer dan 10 jaar als Oogarts te hebben gewerkt , besloot Suze dit jaar dat ze toe was aan een verandering. “Het was tijd voor een nieuw perspectief. Oogheelkunde is een vak dat door bevolkingsgroei, vergrijzing en meer technische mogelijkheden hard groeit. Om die groei van zorgvraag goed op te vangen, is een goede samenwerking tussen verschillende zorgdomeinen (huisarts, eerstelijns optometrist, oogkliniek) nodig, zodat de zorg op de juiste plek kan plaatsvinden. Als de zorg bij de eerstelijns optometrist of huisarts kan blijven met eventueel advies op afstand, is dat voor iedereen prettig. De patiënt kan in de buurt de juiste zorg krijgen en de huisarts of optometrist kan de patiënt helemaal begeleiden zonder te hoeven verwijzen. 

Dit bracht haar bij Spectrum Oogzorg, een focuskliniek van Sandstep klinieken. Met al haar jaren aan ervaring en focus op samenwerking neemt Suze een waardevolle plaats in bij het ondernemende team van deze start-up.

‘Een belangrijk leerpunt in de afgelopen tien jaar is voor mij dat duurzame (inzetbaarheid in de) zorg ontstaat bij een goede balans tussen efficiënt werken én een leuke, gezonde, inspirerende werkomgeving.’

“Op de vraag waarom Spectrum Oogzorg?, legt ze uit: “ De visie van Spectrum Oogzorg lag precies in mijn lijn. En bij een opstartende kliniek kunnen we de zorg opnieuw inrichten zoals wij denken dat het moet: efficiënt, met aandacht voor patiënt en medewerker. Daarnaast spreekt het mij aan dat we werken in  een zeer platte organisatie, met korte lijnen en veel flexibiliteit. Teams en mensen acteren grotendeels zelfsturend, iedereen pakt zijn verantwoordelijkheid voor optimale zorg en denkt mee. Daarnaast wordt er veel gelachen, wat ik een heel goed teken vind.”


Wil jij ook wel voor zo’n innovatieve en ondernemende werkgever werken? Bekijk dan ook de pagina vacatures van Spectrum Oogzorg voor onze vacatures in de oogheelkunde of de website van  Sandstep healthcare  voor meer informatie en de openstaande vacatures bij de overige Sandstep klinieken. 

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

  • De beste oogspecialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal