Maak een afspraak

HomeNieuwsWeek van de optometrie, 17 - 23 maart 2024

Week van de optometrie, 17 - 23 maart 2024

Week van de optometrie, 17 - 23 maart 2024

Het is deze week is Wereld Optometrie week. Het beroep van optometristen staat deze week in de schijnwerpers. En de bijdrage die optometristen wereldwijd hebben bij het vergroten van de toegang tot ooggezondheidszorg

Belangrijke rol bij oogzorg

Optometristen spelen een belangrijke rol in het stellen van diagnose en het verlenen van hoogwaardige oogzorg, waarbij zij zelfstandig spreekuren draaien en oogartsen ondersteunen tijdens specialistische spreekuren door uitgebreid oogheelkundig onderzoek te doen bij patiënten.

Veelzijdig beroep

De optometrist onderzoekt de gezondheid van je ogen op mogelijke oogafwijkingen. Zij adviseren je over mogelijke behandelingen en werken met alle denkbare specialisaties (van glaucoom en cataract tot netvliesaandoeningen) binnen de oogheelkunde. Geen dag is hetzelfde.

Hoe zetten wij optometristen in?

Het is niet altijd nodig om met oogklachten door te verwijzen naar een oogarts. Bij laagcomplexe oogklachten kan de behandeling plaatsvinden bij een optometrist. Bij Spectrum Oogzorg zetten wij optometristen in voor triage, diagnostiek, behandeling. Hierdoor ontstaat meer tijd bij oogartsen om zich te focussen op de behandeling van hoog-complexe zorgvragen. De inzet van optometristen zorgt zo voor kortere wachttijden.

Wat is de werkwijze van de optometrist?

De optometrist neemt je in behandeling en screent en behandelt de oogklachten. Als tijdens het onderzoek blijkt dat er toch specialistische oogzorg nodig is, dan schakelt de optometrist een van onze oogartsen in.

Heb je een oogaandoening en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak. Voor het inplannen van de afspraak hebben wij een verwijzing van je huisarts nodig. Heb je een verwijzing? Dan kun je binnen een week bij ons terecht.

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

  • De beste oogspecialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal