Maak een afspraak

HomeNieuwsZGT en Spectrum Oogzorg werken samen aan beste...

ZGT en Spectrum Oogzorg werken samen aan beste oogzorg

ZGT en Spectrum Oogzorg werken samen aan beste oogzorg

Spectrum Oogzorg en Ziekenhuis ZGT gaan de samenwerking aan in de vorm van een gemeenschappelijke onderneming op gebied van medisch specialistische oogzorg: Spectrum Oogziekenhuis ZGT. Deze samenwerking is nu officieel bekrachtigd.

Beste van twee werelden

“In een gezamenlijke onderneming kunnen we krachten bundelen, zowel medisch als organisatorisch.”, aldus Robbert van de Mortel, directeur van Spectrum Oogziekenhuis ZGT. “Zo komt het beste van twee werelden samen in één organisatie: de doelmatigheid van een behandeling in een zelfstandig behandelcentrum en de kennis en ervaring met complexe zorg en spoedzorg in een ziekenhuis.”

Lange wachtlijsten inkorten

Hilde Dijstelbloem, voorzitter Raad van Bestuur ZGT vult aan: “We hebben een gezamenlijke ambitie om de oogzorg voor de patiënt kwalitatief goed, doelmatig en toegankelijk te maken. Daarnaast willen we een oplossing bieden voor jarenlange problematiek van lange wachtlijsten en verminderde beschikbaarheid van oogzorg in Twente.”

Nieuwe locatie

Spectrum Oogziekenhuis ZGT heeft gekozen voor een nieuwe locatie in het centrum van Almelo, waar het grootste deel van de activiteiten zullen plaatsvinden. Deze locatie wordt verbouwd om aan alle eisen te voldoen. Zodra er zicht is op een openingsdatum zullen patiënten, verwijzers en andere betrokkenen geïnformeerd worden. We streven naar een officiële opening in het najaar van 2024. De spoedeisende hulp blijft in ZGT Almelo en we behouden de oogheelkundige locatie op de polikliniek in ZGT Hengelo.

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

  • De beste oogspecialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal