Maak een afspraak

HomeBehandelingenLenswissel

Lenswissel bij Spectrum Oogzorg

Op deze pagina vind je informatie over de behandeling lenswissel. Deze tekst is geschreven door echte mensen voor echte mensen & gecontroleerd door onze optometristen Ella Mol en Kim Kuppens.

Voor een lenswissel kunt u uitstekend bij Spectrum Oogzorg terecht. Een lenswissel is een chirurgische behandeling waarbij de natuurlijke lens in het oog wordt vervangen door een kunstmatige lens. Deze lensvervanging kan een goede keuze zijn om een sterkteafwijking van de ogen te corrigeren.

De operatie wordt ook wel een Refractive Lens Exghange (RLE) genoemd. Nog een andere benaming voor de ingreep is een Presbyopic Lens Exchange (PRELEX).

Wanneer je voor een lenswissel met kunstlenzen kiest zijn er verschillende mogelijkheden maar vaak wordt gekozen voor een zogeheten multifocale lens. Bij keuze voor dit type lens heeft u geen bril of lenzen meer nodig. Deze operatie wordt ook vaak uitgevoerd bij mensen met staar en daardoor ook vaak staaroperatie genoemd. Een andere benoeming van staar is cataract.  Echter een lenswissel is dus ook voor andere oogaandoeningen van toepassing als behandeling, zoals slechtziendheid.

Wil jij een lenswissel uit laten voeren? Neem dan contact op.

Neem nu contact met ons op

Lenswissel behandeling voor sterkteafwijking

Een lenswissel behandeling is een effectieve manier om een sterkteafwijking van de ogen te corrigeren. De oogarts zal in dit geval uw eigen heldere lens vervangen door een kunstlens. Hierbij bestaat een keuze tussen 2 type lenzen:

  • Standaard lens (in geval van staar wordt deze doorgaans volledig vergoed door uw verzekeraar)
  • Premium lenzen. Bij dit type lens bestaat weer de keuze voor een torische lens, die een cilinder corrigeert of de meest gekozen mulitifocal lens die behalve een cilinder ook de sterkteafwijking van uw oog corrigeert.

Multifocale lenswissel voor slechtziendheid

Lensvervanging kan een zeer goede keuze zijn om een sterkteafwijking te corrigeren. Bijvoorbeeld bij geavanceerde ver- of bijziendheid. U heeft dan geen bril of contactlenzen meer nodig om goed te kunnen zien. Met een lenswissel wordt vaak gekozen voor een multifocale kunstlens. Deze wordt in uw oog geplaats op de plaats van uw natuurlijke lens om de slechtziendheid of blindheid te corrigeren.

Tot de leeftijd van 45 is een laserbehandeling van het oog ook een goede oplossing om sterkteafwijking te corrigeren. Spectrum Oogzorg biedt zelf geen laserbehandelingen, maar wij verwijzen u graag door binnen ons netwerk doorverwijzen. Boven de leeftijd van 45 jaar is een lenswissel vaak een beter alternatief om uw zicht te corrigeren.

Laat uw lenswissel operatie uitvoeren bij Spectrum Oogzorg

De lenswisseloperatie wordt uitgevoerd door een ervaren oogarts bij Spectrum Oogzorg. Het gaat meestal om een kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Tijdens de operatie wordt een kleine opening gemaakt in het oog en de oude lens verwijderd. Vervolgens brengt de oogarts de kunstmatige multifocale lens in en op zijn plaats.

De lenswisseloperatie is een zeer effectieve behandeling en kan het zicht aanzienlijk verbeteren. Na de operatie is het belangrijk om goed te rusten en de instructies van de oogarts goe dop te volgen, zodat het oog goed kan genezen.

Bij Spectrum Oogzorg in Rozendaal en Almelo kunt u terecht voor professionele oogzorg, waaronder ook de lenswisseloperatie. Het team van oogartsen staat altijd klaar om u te helpen met al uw oogzorgbehoeften.

Lenswissel ervaringen bij Spectrum Oogzorg

Een lenswissel operatie is een behandeling waar u zich natuurlijk goed op wilt oriënteren. Lees hier over de ervaringen van andere patiënten die we bij Spectrum Oogzorg succesvol behandeld hebben met een lenswissel.

9/10

“Na mijn aanmelding werd er op korte termijn een afspraak gemaakt. Wat een deskundige en vriendelijke mensen. Er werd goed naar mij geluisterd. De optometrist en de oogarts werkten goed samen. Er werd overlegd met mij en er werd mij precies verteld wat er ging gebeuren en waarom. Ik ben zeer tevreden over de behandeling.”

Zorgkaart Nederland Bron: ZorgkaartNederland
10/10

“ik was zo bang voor de oogoperatie, maar stap voor stap werd ik begeleid en gerustgesteld. op mijn verzoek kreeg ik ook een rustgevend pilletje. intussen bij de diagnose bleek ik 50% zicht te hebben in beide ogen. nu na twee operaties heb ik honderd procent zicht, geen bril geen leesbril en ik geniet meer van alles wat ik zie. de voorzorg, de behandeling en de nazorg werkelijk in een woord Fantastisch!”

Zorgkaart Nederland Bron: ZorgkaartNederland
8/10

“Zeer goede communicatie, alle aandacht voor de patiënt! En beide ogen tegelijk behandeld”

Zorgkaart Nederland Bron: ZorgkaartNederland

Lenswissel behandeling met korte wachttijd

Bij Spectrum Oogzorg bent u verzekerd van doeltreffende lenswissel behandelingen met een korte wachttijd. U kunt zowel bij onze vestigingen in Rozendaal als Almelo terecht. Voor een lenswissel zonder indicatie van staar heeft u geen doorverwijziging van uw huisarts nodig. Deze ingreep valt zonder verwijzing met indicatie staar onder niet verzekerde zorg. De kosten voor de operatie zijn afhankelijk van de lens die u kiest en varieert tussen de 750 euro en 2885 euro per oog.

Lensoperatie ter vervanging van de bril  
Monofocaal € 1.785
Monofocaal met cilinder € 2.185
Multifocaal € 2.485
Multifocaal met cilinder € 2.885
Plaatsen lens voor natuurlijke ooglens  
Voorzetlens ICL € 2.485
Voorzetlens ICL met cilinder € 2.885

Wilt u minder afhankelijk worden van een bril of contactlenzen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Neem nu contact met ons op

Spectrum oogzorg

Kliniek voor innovatieve oogheelkunde

  • De beste oogspecialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Spectrum Oogzorg
Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal